Rosy Wings Papillon and Phalène

 

MultiCH Rosy Wings Bandit MultiCH Infanta's Moonlight Dream

Den kvikke sommerfugle hund fra hoffene i Europa.

Papillon betyder sommerfugl og Phalène betyder natsværmer.

 

 Papillonen og Phalènen:
.
Vi elsker denne lille hund for dens  livlige, aktive personlighed.
Ingen har fortalt den, at den er en lille hunde og den ville ikke have troet det  selv om nogen skulle have gjort det.
Kvik og munter, med elegante øre og en kongelig holding, Papillonen (sommerfugl) er en rubust lille hund der lysner selv den mørkeste dag.  Phalènen (natsværmer), er en racevariant der fødes med hængende øre, en anden flyvende skønhed som sammenfolder dens vinger ved hvile.
Phalènen og Papillonen kan fødes i det samme  kuld, men desværre er Phalènen ikke så populær som deres slægt med de oprejste øre.
.
Papillonen og Phalènen har typisk spaniel personlighed, kvik glad og imødekommende. De er intelligente hunde, hurtig til at tage ved lære, og finder stor glæde i menneskelig selskab. Standarden beskriver den som en lille, kammeratlig, elegant hund af fin struktur, elegant, og med en livlig adfærd.
Lille er den. Skulderhøjde omkring 28 cm. Vægten skal være i proportion til højden. (De 2 vægtklasser nævnt i den original Franske standard bruges ikke i Danmark).
.
Papillonen har en lang, silkeagtig pels uden underuld. Pelsen er glat,  brystkassen, ørerne, bagsiderne på for og bagbenen, er behængt med kalvekrøs og lange frynse. Hvordan end, pelsen er, behøver den lidt soignering.
Denne store hund i en lille emballage tænker, dens job er at sikre dens familie's ejendom, hunden er meget opmærksom og kan  gø højt af enhver lyd. 

Hunden kan  være sensibel overfor bedøvelse,  det må man være opmærksom på, da de behøver at få deres tænder renset jævnligt, som regel med dyrlægens hjælp under narkose.
.
Normalt er Papillonen og Phalènen, fysisk sunde og de lever som regel et langt liv. Dens vigtigst helbreds problemer omfatter Patellar Luxation (løse knæskaller), samt øjen problemer, Progressive Retinal Atrofi (PRA). PRA er en alvorlig arvelig sygdom der kan gøre hunden blind i en ung alder, det er en sygdom der skal bekæmpes med alle midler.
I Danmark gør de fleste opdrættere,som er medlem af Dansk Kennel Klub og Papillon klubben i Danmark et stort arbejde for at opdrætte sunde, raske, racetypiske og smukke Papilloner og Phalèner.
.
Inger  Sørensen
Rosy Wings Just An Easter Flower

Back HomeHomeNext

Last Revised: 04. juli 2014
Copyright ©  Inger Sørensen Kennel Rosy Wings
Webmaster AzizA Design
All rights reserved.
 

Hit Counter